Examen Vaarbewijs

Na het doorlopen van ons online cursusprogramma is de kans van slagen voor het examen Vaarbewijs heel groot. Tot op heden is 100% van onze cursisten geslaagd voor het examen, waar we uiteraard heel trots op zijn.

Om in het bezit te kunnen komen van het Klein Vaarbewijs 1 en/of 2 moet u het examen met goed gevolg hebben afgelegd. U kunt zich online opgeven voor deze examens. Via het CBR kunt u (vanaf 1 januari 2020) het Vaarbewijs I en/of II aanvragen. U kunt het pasje al voor het examen aanvragen, zodat u snel na het examen uw pasje krijgt. U kunt ook via een papieren aanvraagformulier het Klein Vaarbewijs I en/of II aanvragen.

Examen KVB1

Meer informatie over het examen KVB1 zie CBR. Het examen duurt 1 uur (60 minuten) en bestaat uit 40 meerkeuzevragen. Per vraag zijn er 1, 2 of 3 punten te behalen tot een totaal van maximaal 80 punten. U dient  minimaal 56 punten te halen om te slagen. Na het examen ziet u meteen de uitslag op uw scherm. Als uw e-mailadres bij ons bekend is, krijgt u de uitslag ook per e-mail.

Examen KVB2

Meer informatie over het examen KVB2 zie CBR. Het examen duurt 1,5 uur (90 minuten) en bestaat uit 27 vragen, waarvan 23 meerkeuzevragen en 4 open vragen. In totaal kunt u maximaal 50 punten halen. U moet minimaal 35 punten halen om te slagen. Na het examen ziet u meteen de uitslag op uw scherm. Als uw e-mailadres bij ons bekend is, krijgt u de uitslag ook per e-mail.

Om KVB2 te doen moet u eerst KVB1 hebben gehaald. U kunt ook beide examens  op dezelfde dag laten afnemen, achter elkaar.

Vrijstellingen

Het kan zijn dat u gedeeltelijk of volledig bent vrijgesteld van de examenverplichting voor het Klein Vaarbewijs of zelfs voor het Groot Pleziervaartbewijs. Dat kan als u al in het bezit bent van bepaalde Nederlandse bewijzen van vaarbekwaamheid c.q. diploma’s of opleidingscertificaten.
U kunt u opgeven voor een zogenaamd beperkt examen Klein Vaarbewijs, wanneer u  een gedeeltelijke vrijstelling heeft voor een examen.
Zie voor meer informatie over beperkte of volledige vrijstellingen bij vrijstellingen.

CWO-zeilschool
Demarage
Hiswa