Praktijkles tijdens een cursus Vaarbewijs en Marifoon

Bij zowel de cursus Vaarbewijs als bij de cursus Marifoon bestaat de mogelijkheid om tijdens een praktijkles de theorie in de praktijk te brengen, waardoor alles nog inzichtelijker zal worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan begrippen als het wieleffect, aan- en afmeren, betonning en regelgeving, of aan het benaderen van bruggen en sluisen.
Bij de cursus Vaarbewijs 2 is het oefenen in de praktijk bovendien van belang daar er gewerkt wordt in een kaart, zoals het uitzetten van een koers, kruispeiling en plaatsbepaling. Aan deze praktijkles kan afhankelijk van uw wensen  en op een door u gewenst moment tijdens de studie invulling gegeven worden. De ervaring leert dat voor Vaarbewijs 1 het beste resultaat wordt verkregen door het volgen van een dergelijk praktijkles na les vijf of zes. En bij Vaarbewijs 2 rond les vier, omdat dan de hele theorie nogmaals de revue passeert vlak voor het examen en dus alles weer vers in het geheugen komt.
Een praktijkles is optioneel dus niet verplicht, echter wij raden deze sterk aan om zoals gezegd de theorie meer aanschouwelijk te maken.

De praktijk na het behalen van uw certificaat

U heeft bijvoorbeeld uw vaarbewijs gehaald, een goed begin maar wel het halve werk. Het blijft natuurlijk vreemd dat u voor uw rijbewijs praktijkles moet nemen, voordat u aan het weg verkeer deel mag nemen, terwijl u voor bijvoorbeeld het varen op een jacht van 14 meter helemaal geen praktijkles  hoeft te volgen. Ook op het water waar de pleziervaart de beroepsvaart ontmoet, dient men zich aan bepaalde spelregels te houden teneinde een veilige vaart voor een ieder te waarborgen.

Toegegeven, op een mooie zomerse dag op ruim water is het vaak heerlijk toeven en kan men optimaal genieten. Anders wordt het wanneer u moet kruisen op druk vaarwater tussen de beroepsvaart. Beroepsvaart die in tegenstelling tot een auto, niet plotseling kan stoppen of uitwijken. Wij weten uit ervaring dat in het drukke vaarseizoen het zeker geen sinecure is om met een (zeil)jacht een sluis binnen te varen. Bij harde wind of lastige windrichtingen is onder andere het aanleggen een uitdagende klus. Kennis van de regels is noodzakelijk, maar nu de theorie nog in de praktijk brengen. Demarage Zeil Centrum is een CWO en Hiswa erkende zeilschool en kan afhankelijk van uw wensen invulling geven aan een praktijkles. De praktijklessen bij Demarage Zeil Centrum staan bekend om hun hoge kwaliteit en vakdeskundigheid van de CWO instructeurs en bij ons kunt u praktijklessen volgen afgestemd op uw wensen, maatwerk dus.

praktijk les varen

Praktijkles 

Aandacht voor boothandling o.a.  aan- en afmeren, schutten etc.

Meer info

CWO lessen bij zeilschool in zeeland

CWO Zeillessen

Bij onze zeilschool in Zeeland leert u met behulp van de diverse modules, zeilen op een zeewaardig kajuitzeiljacht.

Meer info

Les op eigen jacht

Les op eigen jacht

Speciaal voor het op doen van de nodige ervaring aan boord van uw eigen jacht onder begeleiding.

Meer info

Zeiljachtverhuur

Zeiljacht verhuur

Vaarbewijs gehaald en klaar voor het ruime sop maar nog geen eigen schip? Bekijk ons verhuur aanbod.

Meer info

Twijfelt u aan welke kennis of vaardigheden u nog nodig hebt? Benader ons via info@demarage.nl en wij zorgen er samen met u voor dat u onbezorgd het ruime sop kunt kiezen.

Graag tot ziens aan boord!

CWO-zeilschool
Demarage
Hiswa